Hulp nodig? Maak een afspraak!

Schakelt u de hulp van Magister Iuris Advocaten in voor een vraagstuk gerelateerd aan contractuele aansprakelijkheid? Aarzel dan niet om een afspraak met ons te maken. U bereikt ons door te bellen naar het volgende nummer 014/ 54 63 30.

Misschien ook interessant

familierecht advocaat | advocaat huurgeschillen | advocaat collectieve schuldenregeling

Neem vrijblijvend contact op:

Contractuele aansprakelijkheid

Contractuele aansprakelijkheid, ook wel verbintenissenrecht genoemd, geldt voor het nakomen van verplichtingen uit een overeenkomst. Het kan hierbij gaan om verschillende soorten verbintenissen. Zo is contractuele aansprakelijkheid van toepassing in alle situaties waarin mensen met elkaar kunnen zijn verbonden. Dit kan zijn door de wet, bijvoorbeeld bij schadegevallen, maar kan ook vrijwillig zijn als gevolg van het sluiten van een contract. Bij het laatste geval kunt u denken aan een huurcontract of een koopovereenkomst.

Begeleiding bij contractuele aansprakelijkheid

Iedereen heeft vroeg of laat te maken met contractuele aansprakelijkheid. Dat hoeft op zichzelf natuurlijk geen probleem op te leveren. Een probleem is er pas als één van de partijen zich niet aan de plichten van het contract houdt. Deze problemen kunnen ontstaan op verschillende manieren:

  • De contractuele afspraken niet nakomen;

  • Informatie verzwijgen om de ander tot het sluiten van de overeenkomst te overtuigen;

  • Het onrechtmatig afbreken van de onderhandeling vóór de contractsluiting.

Heeft u te maken met één van deze situaties? Of wellicht met een ander probleem op het gebied van contracten? Magister Iuris Advocaten kan u helpen! Zo kunnen wij u bijvoorbeeld bijstaan in contractonderhandelingen en uw belangen verzekeren. Heeft u reeds een ontwerpcontract ontvangen? In dat geval kunnen wij u adviseren zodat u met een gerust hart het contract kan tekenen.

✓ Jong en dynamisch
✓ Ruime expertise
✓ Voor bedrijven en particulieren

“Nieuwe schulden maken is niet de manier om de oude te vereffenen.”

– George Washington